Een elektronisch formulier. Snap ik dat wel?
Om u een goed behandeladvies te kunnen geven, moet u onder meer ons diagnoseformulier invullen. Op basis van uw gegevens kunnen wij in de meeste gevallen snel een diagnose stellen en u kosteloos adviseren of een behandeling bij Iprenburg Herniakliniek voor u zinvol is.
Dit diagnoseformulier kunt u op uw computer invullen en online naar ons verzenden. Het formulier is zeer duidelijk en het invullen ervan kent zelden problemen. Mocht het u onverhoopt niet lukken, dan kunt u altijd telefonisch contact met onze kliniek. We helpen u dan verder.
Deze pagina geeft verder antwoord op de volgende vragen:
- In het diagnoseformulier gaat het over pijn. Doet de operatie pijn?
- Er zijn 72 vragen. Hoeveel tijd kost het beantwoorden?
- Waarvoor heeft u mijn e-mailadres nodig?
- In het diagnoseformulier wordt naar mijn werk gevraagd. Waarom?
In het diagnoseformulier gaat het over pijn. Doet de operatie pijn?
Voorafgaand aan de operatie wordt uw huid verdoofd en krijgt u pijnstilling via een infuus. Dit wordt ook wel analgo-sedatie genoemd. Door deze vorm van verdoven voelt u vrijwel geen pijn. Wel kunt u een lichte pijn voelen wanneer er tijdens de operatie een stukje botvlies van het bot wordt verwijderd. Dit duurt maar even en is heel normaal; u hoeft zich dus geen zorgen te maken. Onze chirurg zal tijdens de operatie ook vooraf aangeven dat deze lichte pijn kan ontstaan. Indien noodzakelijk kan de verdoving iets worden verhoogd, zodat de pijn snel afzwakt.
De operatie vindt plaats onder analgo-sedatie. Hierbij wordt uw huid verdoofd en krijgt u pijnstilling via een infuus. Als u dat wenst dan mag u ook slapen, maar u moet wekbaar blijven. Deze vorm van verdoving is zeer veilig. Bovendien wordt u tijdens de operatie nauwlettend in de gaten gehouden door ons zeer ervaren team van anesthesisten.
Als de chirurg tijdens de operatie in de buurt van de zenuw komt, dan kunt u dit aangeven. De verdoving wordt dan aangepast zodat eventuele pijn snel wordt afgezwakt. De medicatie is na de operatie zeer snel uit uw bloed verdwenen, waardoor u zelfs ongeveer twee na de operatie alweer naar huis kunt.
De door Iprenburg Herniakliniek toegepaste vorm van opereren is, in tegenstelling tot de traditionele operatie in een ziekenhuis, ook vrijwel niet belastend voor uw lichaam. Sterker nog, de meeste van onze patiënten zeggen na de ingreep dat ze een bezoek aan de tandarts erger vinden!
Er zijn 72 vragen. Hoeveel tijd kost het beantwoorden?
Het diagnoseformulier bestaat uit 72 vragen, maar u kunt deze snel beantwoorden. Gemiddeld vullen patiënten de vragenlijst binnen 10 minuten in. U hoeft de vragenlijst overigens niet in één keer te beantwoorden. U kunt het invullen ook onderbreken. U ontvangt dan per e-mail een code. Hiermee kunt u op een later tijdstip inloggen en in alle rust de vragenlijst afmaken.
Waarvoor heeft u mijn e-mailadres nodig?
We hebben om meerdere redenen uw e-mailadres nodig. Wanneer u het diagnoseformulier heeft ingevuld, dan krijgt u binnen twee werkdagen per e-mail van ons een voorlopig behandeladvies. We hebben uw e-mailadres ook nodig om u na een consult een medisch verslag toe te sturen. Daarnaast is er voor en na de operatie ook regelmatig via e-mail contact. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een gezondheidsvragenlijst, een toestemmingsverklaring of een kopie van het operatieverslag.
In het diagnoseformulier wordt naar mijn werk gevraagd. Waarom?
In veel gevallen is er een relatie tussen de zwaarte van uw beroep en uw pijnklachten. Uw antwoorden op de vragen hierover in het diagnoseformulier helpen ons om een betere voorlopige diagnose te kunnen stellen.