Fotoverslag van een hernia operatie: stap voor stap en in detail
Bent u benieuwd hoe Iprenburg Herniakliniek u van uw hernia afhelpt zodat u binnen twee uur weer op de been bent? In twaalf heldere stappen wordt de werkwijze van Dokter Iprenburg uitgelegd: van het contact met de patiënt via de voorbereiding tot de hernia operatie zelf.
- 1. Voorafgaand aan de herniaoperatie legt Orthopedisch chirurg Iprenburg nog een keer precies uit wat er gaat gebeuren. Omdat u tijdens de ingreep volledig bij bewustzijn bent, is dat prettig. Zo weet u tijdens de ingreep precies wat er gebeurt.
- 2. De herniaoperatie vindt plaats in een operatiekamer onder steriele omstandigheden. Goed zichtbaar is het draaibare röntgenapparaat.
- 3. Op basis van röntgenbeelden bepaalt Iprenburg waar hij de opening naar de wervelkolom moet maken.
- 4. Iprenburg brengt eerst een voerdraad in. Door op verschillende momenten een röntgenopname te maken kan hij zien waar de instrumenten zich bevinden.
- 5. Tijdens de herniaoperatie houdt de anesthesiemedewerker contact met u.
- 6. Langs de voerdraad brengt Iprenburg een smalle naald in. Via steeds wijder wordende buisjes (canules) en freesjes maakt hij een rechtstreekse toegang naar de hernia.
- 7. Iprenburg brengt vervolgens een buisje (doorsnede 7,5 mm) in met de endoscoop (een camera die in verbinding staat met de monitor aan de wand) en een paktangetje.
- 8. Het paktangetje dat de hernia verwijdert.
- 9. Stukjes verwijderde hernia.
- 10. De operatiewond wordt gehecht met één hechting.
- 11. “Kunt u alweer lachen?” De ingreep op zich is niet pijnlijk. De anesthesist brengt een druppelinfuus aan waardoor u een ’tevreden’ gevoel krijgt.
- 12. Mevrouw Klaassens nadat ze zonder pijn een stukje heeft gelopen.